Ekshäradskvinnorna på (ut) flykt till Stockholm

Ekshäradskvinnorna satte sig på Hjerpe-bussen med Ulf vid ratten, och han lotsade oss säkert både fram och tillbaka från Stockholm. Tack för det Ulf!

Birgitta hade som vanligt lagt upp ett fint program åt oss, och sen vara det bara att hänga med i svängarna — tur hade vi med vädret också!

4/8 reste vi från Ekshärad på morgonen och fick oss en förmiddagskaffetår på Lunedet, Bergsmansgården i Karlskoga och Anton på Antongs Krog i Trosa bjöd oss på lunch och trevliga historier. Anton som är tysk och i början hade litet svårt att förstå svenska berättade att han sålde korv en gång och frågade kunden om hon ville ha senap och ketschup och hon svarade: —-mycket litet —- han blev förbryllad men slängde på båda delarna och frågade sen om damen var nöjd och fick till svar att det blev —- litet mycket — . Anton kliade sitt hår men så kan det vara med svenskan ibland — inte lätt att förstå för utlänningar.

På kvällen gick vi på Berns Salonger och några beställde vårrulle, vilket skulle visa sig vara endast en 5 cm rulle — men är det ”fint” så är det litet — men lägger man till några kronor kan man också få en jättefin middag och visst är det så att man får det man betalar för…..:)

Tornet på Antons Krog i Trosa
Att strosa i Trosa går fint, men funkar det att ringa tro?

Pride-fest i Kungsträdgården där Babsan trippade förbi utanför Berns salonger

Den 5 augusti njöt vi av storstadens puls, som f ö inte var så hög den dagen och inte vår heller, då det var varmt och solen strålade — någon uteservering här och där och litet shopping blev det

Gunnel satsade på solglasögon

På Hötorget fanns massor av blommor och kantareller!!!


Och på kvällen gick vi till Jensens och åt middag

Den 6/8 blev det en båtutflykt med Waxholm 3 från Nybrokajen ut i Stockholms skärgård på ”Tusen öars kryssning”
Strindbergs ö – Kymmendö

Å så var det Bruno Liljefors ö – Bullerö

Flickor på en bänk
å på backen…

Sen gick färden vidare till Sandhamn

Solen sken och vinden blåste, men det var härligt

På hemresan den 7 augusti besökte vi Skultuna Mässingsbruk och åt lunch på Westerqwarn. Därefter åkte vi till Åsby Trädgården och Interiör, där vi köpte blommor och litet annat. Då hade också regnet nått fram till oss, men då satt vi i vår kära buss och det kunde regna bäst det ville!

Tack hela resekommittén och inte minst vår säkre chaffis Ulf!!