Löfgrens boksamling – LÖSNING SÖKES

Sockengruppen fick för några år sedan lov av kommunen att göra i ordning det gamla styrelserummet i Kommunhuset till ett rum för föreningssammanträden och liknande.

I samma veva skänkte Lars Löfgren en boksamling till Sockengruppen som ett tack för sina läsupplevelser som ung, då han besökte Ekshärads Bibliotek.

För några år sedan bestämde kommunen att Kommunhuset skulle vara ett företagarhus och boksamlingen flyttades av kommunen från Löfgrensrummet till Plenisalen.
Böckerna kom då i oordning och den fina klassificeringen och registreringen, som gjordes av Sockengruppen fanns inte längre.

Idag vill kommunen ej att boksamlingen skall finnas kvar i Ekshärads Kommunhus, utan hotar med att den kommer att forslas bort den 29 april på Sockengruppens bekostnad om inte någon lösning hittats.

Vid samtal idag med Lilja skulle ev. tidpunkten kunna skjutas fram något, men hittar inte Sockengruppen någon plats för boksamlingen kommer Kronofogden?! att ta hand om böckerna.

Då böckerna ej får vara kvar i Kommunhuset, så undrar Sockengruppen, om någon har något förslag till lösning på detta. Lars Löfgren ville att det skulle vara till nytta och glädje för bygden.

Skriv gärna till inger@sfe
eller ring Stig Hedéen 40940 eller Ulla-Britt Johansson 30196

om ni har något förslag.